Kaitlentės stiklo keitimas ir kiti kiti kaitlenčių ypatumai

kaitlentės stiklo keitimasMaisto gaminimas tikrai nėra toks lengvas užsiėmimas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Jei šeimą ir artimuosius norite nustebinti savo kulinariniais sugebėjimais, recepto, rasto internete neužtenka. Reikia šviežių produktų, susikaupimo, laisvo laiko, gerų puodų ir keptuvių bei dar geresnės kaitlentės. Kai kam tikrai gali pasirodyti, kad visos viryklės kaista vienodai, tačiau virimas ir kepimas ant kokybiškos kaitlentės yra žymiai paprastesnis.

Jei jūsų senoji viryklė jau skaičiuoja paskutines dienas, tikriausiai mąstote, kuo ją pakeisti. Geriausias pasirinkimas  yra keramikinio stiklo kaitlentė. Kaip ir visi buities prietaisai, ji turi tiek pliusų, tiek minusų. Būtent juos ir panagrinėsime.

Pagrindinis keramikinės kaitlentės trūkumas yra pažeidžiamas paviršius, dėl ko neretai gali būti reikalingas ir kaitlentės stiklo keitimas.  Jos paviršių braižo aštrūs daiktai, tad nukritęs peilis ar metalinis mėsos muštukas gali išdaužti stiklo gabalėlį arba net suskaldyti visą kaitlentės paviršių. Stiklo keramikos kaitlentės taip pat jautrios degintam cukrui, kitiems karštiems ir saldiems maisto produktams. Cukrus tirpdo ir graužia kaitlentės paviršių lyg karštas vanduo ledą. Jei ant įkaitusios viryklės užtyška tirpdomo cukraus ar verdamos uogienės, paviršių reikia nedelsiant nuvalyti. Stiklo keramikos kaitlentės taip pat „nedraugauja“ ir su emaliuotais puodais. Esant didelei temperatūrai emalis lydosi ir prilimpa prie paviršiaus.

Nepaisant jo, keraminkinio stiklo kaitlentės gaminamos iš karščiui ir smūgiams itin atsparaus stiklo. Jų paviršius šyla tik tose vietose, kuriose įrengti kaitinimo elementai – kitas paviršius lieka nepakitusios temperatūros ir išlieka vėsus. Stiklas atsparus ne tik smūgiams, pavyzdžiui, gamintojai teikia, kad nieko neatsitiks net iš 40 centimetrų aukščio numetus beveik 2 kilogramų puodą,. Paviršius atsparus ir staigiems temperatūros pokyčiams. Šalia kaitinimo elementų, kurie paviršių gali įšildyti iki 600 laipsnių, užtiškus gerokai šaltesniam skysčiui stiklas nedūžta, neskyla ir netrupa.

Būtina žinoti, kad ant keramikinių kaitlenčių maistą gaminti galite ne visuose puoduose, tinkami tik tokie indai, kurių dugnas įsimagnetina. Jokiu būdu negalima naudoti stiklinių ar aliuminių indų. Ant daugumos puodų yra specialus ženklinimas, nurodantis  – galima juos naudoti ant kaitlentės, ar ne. Tad prieš įsigydami naują prabangių puodų komplektą nepamirškite to patikrinti.

Informacija: Vilniausmeistrai